Як стати Junior Product Manager

Я б після таких запитань встав би та вийшов зі співбесіди та більше ніколи не повертався. — ні, нові часи, нові умови та випробування… Ми запитали у Юлії, чим Program Manager відрізняється від інших менеджерів в IT, що без нього втрачає компанія, скільки заробляє спеціаліст та як почати кар’єру на цій позиції. Радить Program Manager в EPAM Юлія Дем’янова (10 років досвіду в IT). Підписуйтеся на Telegram-канал «Редакція DOU», щоб не пропустити нові випуски аналітики.

Будемо розписувати стек технологій і шлях становлення саме QA спеціаліста. Таким чином ми зможемо торкнутися максимальної кількості інформації стосовно напряму тестування. Якщо ж ви вирішили отримувати сертифікацію, варто звернути увагу на програми Project вакансія Head of Product Management Institute (PMI). Найпопулярніша з них — Project Management Professional (PMP), її визнають роботодавці в усьому світі. До речі, за даними досліджень, фахівці з сертифікатом PMP часто заробляють на 20% більше, ніж колеги без нього.

Корисні посилання для старту кар’єри та розширення кругозору майбутнього продакт менеджера

Коли виникло розуміння функціональності, Джесса зібрала команду розробки. Зазвичай вона складається з UX-дизайнерів, програмістів, QA-інженерів та інших спеціалістів. Щоб дізнатися https://wizardsdev.com/ більше, прочитайте нашу статтю про команду продуктів. Впевнені, ти тепер знаєш набагато більше про роботу Product manager, до чого варто готуватись та чого очікувати.

  • Знання англійської — природна вимога для багатьох професій в IT, оскільки більшість нових відомостей про технології, курси, навчальні та довідкові матеріали з’являються насамперед англійською.
  • Якщо проблема нікому не болить, створювати продукт не потрібно.
  • Втім, ще гірше, коли вони не можуть пояснити власних очікувань від цієї позиції.
  • Сфокусуйтеся на своїх сильних сторонах і головне, не брешіть — це в будь-якому випадку спливе при спілкуванні з рекрутером.
  • Відтак, фахівцю потрібно вміти швидко перемикатися між задачами.

Щоб розуміти потреби та вподобання користувачів і задовольняти їх краще за конкурентів. Таким чином, маркетинг-менеджери взяли на себе відповідальність за комунікації з користувачем, що включало і рекламу, і дослідження попиту, і навіть зовнішній вигляд упаковки. А менеджери по продукту отримали нагоду зосередитися на розвитку продукту і перейшли на темну сторону сили.

Позиція в ієрархії компанії

У різних проектах продакт-менеджерам доводиться вирішувати різні завдання. Стратегія продукту і його roadmap тісно взаємопов’язані. Ваші стратегічні плани повинні бути спроєктовані на дорожню карту і мати вигляд тактичних рішень.

Як стати Product Manager та скільки вони заробляють

9.Що важливо зробити на етапі закриття проєкту? 10.Розкажіть, що таке local, prod i dev середовище. 12.Уявіть, що вам треба розробити WBS для організації відрядження для чотирьох співробітників у США. Як ми вже говорили, проектна робота нестабільна та непередбачувана. Готуйтеся, що вирішувати конфлікти в команді, писати реліз ноутси та затверджувати вимоги до нових фіч із замовником іноді доведеться одним днем.

Які бувають продакт менеджери

Це допоможе побудувати позиціонування, яке відрізнятиме вас від конкурентів. Продакт-менеджер відповідає за розробку стратегії розвитку, складає Roadmap та ставить OKR. Від його рішень залежить успішність продукту та прибуток компанії. Зараз інвестори хочуть бачити у продукті штучний інтелект.

Як стати Product Manager та скільки вони заробляють

API – це прикладний програмний інтерфейс; він вказує, як слід звертатися до програми та які відповіді вона зобов’язана надавати користувачам. Щоб збільшувати зарплатню, раджу вивчати все, що пов’язано з проєктним менеджментом і стратегією розвитку бізнесу. Дослідіть, як компанії виходять на IPO, які цінності може мати бізнес тощо. Якщо компанія розробляє лінійку IT-продуктів, які об’єднує спільний функціонал або бізнес-ціль, — цій лінійці потрібен координатор.

Як вчитися та знайти роботу

— Підтримка дорожньої мапи продукту (Roadmap maintenance) — середньо- та довгострокове планування розвитку продукту на основі бачення розвитку бізнесу. Потрібно для того, щоб упевнитися, що напрямок розвитку продукту співпадає з бізнес-планами та тримати всіх зацікавлених осіб в курсі справ. Навчитися менеджменту стейкхолдерів можна лише на практиці, регулярно запитуючи у них зворотний зв’язок. Обов’язково складіть карту, де ви розмістите всіх стейкхолдерів, і пропишете, які вимоги є у кожного з них і що вам потрібно від них. Якщо ви поки що не готові розробляти pet product — спробуйте волонтерити в соцпроєктах. Виділяйте одну-дві години на день для того, щоб набратися досвіду.

Як стати Product Manager та скільки вони заробляють

Такі продакт-менеджери добре розуміють технологічний стек продукту. Взаємодіє з розробниками та відповідає за технічну частину товару. Такі продукти потрібні у складних B2B продуктах, наприклад Google, Oracle, IBM. Продакт-менеджер – це людина, яка відповідає за кожен аспект продукту під час запуску та після релізу. У цьому йому допомагають розробники, маркетологи, аналітики, дизайнери та тестувальники. CEO та Co-Founder в IAMPM
10 років досвіду в маркетингу та управлінні продуктами.

У Admixer, де було в різні періоди до 15 продуктів, я була Head of Product & Digital Marketing. Більше спільної роботи у мене було з продактом, який був занурений у біздев-процес обраного на період продукту, та сейлз-менеджерами, з девелоперами майже не комунікувала. Бути ввічливим з клієнтом, коли це може бути психологічно і фізично важко. В команді може бути повний завал, все горить, а ти маєш створити картину повного спокою перед клієнтом, щоб закрити собою цю пожежу. Майндсет успішного продакт-менеджера умовно складається із двох ролей.

Набагато важливіше зібрати сильну команду та вибудувати з нею довірчі стосунки. Тоді добрі результати на одному проекті можна масштабувати на інші. Може здатися, що проджект-менеджмент – це налагодження процесів і випуск продукту. Перш ніж будувати кар’єру проджекту, до неї потрібно підготуватися. Розглянемо, з чого почати, коли ви тільки починаєте шлях до проджект-менеджменту. Зміни у планах замовника, нереалістичні оцінки команди та звільнення трапляються на всіх проектах.

Тоді його потрібно вивести з ринку, закрити контракти з клієнтами, за потреби оголосити про банкрутство. Продакти повинні вміти писати user stories у вигляді технічних специфікацій для розробників. Іноді у створенні можуть брати участь проджект-менеджери. Lean startup показує на чому потрібно сфокусуватися, щоб швидше зрозуміти потреби користувачів і створити успішний продукт із мінімальними витратами. Дозволяє перевірити ідеї та підібрати потрібну бізнес-модель. Marketing Research допомагає детально проаналізувати потенційних користувачів, конкурентів, фічі, їх ціннісні пропозиції, канали просування, бюджет, особливості виведення товару на ринок.

administrator

Leave A Comment